Kisokos

Tudtad?

Mi is az a wellness?

A wellness felölel minden olyan tevékenységet, szolgáltatást, amelyek az életminőség, a fizikum és a közérzet fejlesztését, fejlődését szolgálják. Egyszerre életstílus és életfilozófia, alapelve, hogy az egészség több mint a betegség hiánya. Középpontjában a test és a lélek harmóniája, a kiegyensúlyozottság, a magabiztosság, és a pozitív közérzet áll. A medical wellness emellett a legújabb trendek egyike az egészségturizmusban, kombinálja az egészséges életmód módszereit olyan gyógyászati tevékenységekkel, amelyeknek kulcsfontosságú eleme az orvosi tudás és felügyelet.

top

Mit jelent a SPA

A spa szó jelentésével kapcsolatban a leggyakrabban azzal a magyarázattal találkozhatunk, hogy a latin “sanus per aquam”, vagy “sanitas per aquam” kifejezés rövidítése. Ennek a jelentése az, hogy “egészséges a víz által”, vagy magyarabbul: vízből nyert egészség. Nagyon jól hangzik ez a magyarázat, ami azonban tévedésen alapul. A szó jelentése ugyanis egy földrajzi helyhez kapcsolódik, méghozzá a belgiumi Spa üdülőhelyhez. A település elnevezésének eredetét pedig egy vallon eredetű szó, az espa adja, ami kutat jelent.

A forrás cikk itt található.

top

Mi a krioszauna

Ez a hagyományos szauna ellentettje, ugyanis a szervezetet nagyon rövid időre (1 – 3 percre)  -120 °C és -170 °C közötti hőmérsékletnek teszi ki.
A hőmérséklet mintegy 30 másodperc alatt csökken -20 Celsius fokról akár -170 Celsius fokra, majd az elért hőmérséklet a kívánt időtartamig változatlan marad. Egy terápia időtartama 60-180 másodperc. A teljes kúra 10-20 vagy még több alkalomból áll.

top

Ásványvíz

Az ásványvíz olyan ivóvíz, amely legalább 500 mg/liter oldott ásványi anyagot tartalmaz, és amelyek sajátos ízt és gyakran gyógyhatást kölcsönöznek neki

top

Gyógyvíz

Gyógyvíznek azokat az ásványvizeket, borvizeket, termálvizeket nevezzük, amelyek fizikai tulajdonságai, vagy kémiai összetétele miatt gyógyító hatásúak, és számukra az adott ország rendelete alapján, melynek területén található, az ásványvíz, vagy gyógyvíz megnevezést engedélyezték.

top

Termálvíz

A termálvíz fogalmát a hétköznapokban gyakran helytelenül azonosítják a gyógyvíz fogalmával.
Termálvíz vagy hévíz az a rétegvíz, amelynek hőmérséklete meghaladja a 30 °C-ot.

top

Artézi kút, artézi víz

Olyan mélységi rétegbe fúrt kút, amelynél a magas nyomás következtében a víz magától tör a felszínre.
A rétegvíz a kőzetek pórusaiban helyezkedik el, két vízzáró réteg között, az első vízadó rétegtől legalább egy vízzáró réteg választja el. A nagy nyomás alól érkező rétegvíz az artézi víz.

top

Tiszavirágzás

Minden évben június közepe táján csodálhatjuk meg a kérészek csupán néhány napig tartó különleges násztáncát. Híres rajzásuk a kora esti órákban kezdődik, és csupán néhány óráig tart.

top

Royal ajándékkártya

Az ajándékkártya egy olyan ajándékutalvány, amelyet bármilyen alkalomra adhat azoknak, akik az Ön számára fontosak. Karácsony, Húsvét, Anyák Napja, születésnap, névnap, esküvő, házassági évforduló, egy meghitt vacsora, vagy csak úgy…
Kedvese, családja, barátai örömmel fogadják majd!

top

Az Év Szállása

A hazai vezető turisztikai portál a szallas.hu 2013. óta a szálláshelyek között minden évben megrendezi  “Az Év Szállása” versenyt.

A Royal Panzió 2013-ban panzió kategóriában a Népszerűségi versenyben az 1. helyen végzett és egyben megszerezte a Szakmai Díj 2. helyet is.

“Az Év Szállása 2014” versenyen pedig ismét az 1. helyen végeztünk kategóriánk népszerűségi versenyén, és a Szakmai Díj 1. helyet is megszereztük.

“Az Év Szállása 2015” versenyen  Minőségi Díj 1. helyezést, valamint Népszerűségi Díj 2. helyezést értünk el.

Az Év Szállása 2017” versenyen a népszerűségi díj 3. helyezést értünk el

Az Év Szállása 2018” versenyen már az 1-3*-os hotelek kategóriában indultunk és a népszerűségi versenyben a 2. helyen végeztünk.

top

 Cserke Vitéz Napok

Minden évben július közepén kerül megrendezésre Cserkeszőlőn a Cserke Vitéz Napok elnevezésű rendezvény. A három napos fesztiválon hagyományőrző programokkal, a vidékre jellemző étellel, itallal, Cserke Vitéz és Cserke Úrhölgy választással, és vitézi próbatételekkel várják a látogatókat. Naponta kétszer ágyúszó dörren a Gyógyfürdő bejárata előtt.

top

 Fehér gólya

A fehér gólya népi elnevezései a gilice, cakó (czakó), koszta, gagó és az eszterág. Ragadozó madár és sokféle fajt fogyaszt; zsákmányol rovarokat, halakat, kétéltűeket, hüllőket, kisebb emlősöket és madarakat. Monogám mivel a párok nem maradnak együtt egész életükben, de a pár együtt építi a fészket gallyakból, amit azután évekig használnak. A tojó rendszerint négy tojást rak, melyek 33–34 nap múlva kelnek ki. A szülők felváltva kotlanak és mindketten táplálják fiókáikat. A kölyök gólyák 58–64 napos korukban repülnek ki, ezután a szülők még 7-20 napig etetik őket.

top

 

 SZÉP kártya, és bankkártya elfogadóhely
Gyógyuljon Cserkeszőlőn a Royal Hotelban orvosi beutaló nélkül!
Cserkeszőlő Royal Hotel = Hotel minőségű szállás, panziós árak + wellness!